Ücretsiz Kurslar

Destekleme ve Yetiştirme (DYK) Kursu Nedir ve Nasıl Başvurulur?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında devlet okullarında eğitim gören öğrencilerin ekstra aldıkları eğitimler anlamına gelmektedir. DYK kursları tamamen ücretsiz olup, bu kursta verilen derslerin tamamı müfredata göre sürdürülmektedir.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının amacı belirli zamanlarda öğrencilerin ekstra eğitim almalarıdır. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan öğrenciler okullarda öğrendiklerini pekiştirebilecekleri gibi aynı zamanda geri kaldıkları derslerde de başarılı olma imkanı yakalayabilmektedir.

DYK Kursuna Kimler Başvurabilir?

Destekleme ve Yetiştirme kurslarına resmi eğitim kurumlarında öğrenim görmekte olan mevcut öğrenciler ve mezunlar başvuru yapabilmektedir. Ayrıca öğrenci ve mezunlar, farklı okullarda açılan DYK kurslarına da başvuru yapabilmektedir. Fakat eğitim kurumları çoğunlukla ilk kontenjanları kendi öğrencilerine ayırmaktadır. Bu kapsamda farklı bir eğitim kurumunda yer bulamama ihtimali söz konusu olabilir.

Destekleme ve Yetiştirme Kursuna Başvuru Nasıl Yapılır?

Örgün olarak eğitim gören tüm öğrenciler eğitim gördükleri devlet okullarından alacakları EBA şifreleri ile e-kurs modülü üzerinden tercih yapabilmektedir. Açık öğretim öğrencileri ise örgün eğitim kurs merkezlerine, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri müdürlüklerine sınıf düzeyleri ya da diplomaları ile başvuru yaparak kursa katılabilecekleri şifreleri alabilirler. (öğrencilerin şifre alabilmeleri için şahsen başvurmaları gerekmektedir.)

DYK Kursu Ücreti Ne Kadar?

DYK kursları Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında düzenlenmekte olup tamamen ücretsiz sunulan bir hizmettir.

DYK Kursunda Devamsızlık Kaç Gün?

DYK Kurslarına kayıt olan öğrenciler, herhangi bir mazeret göstermeden toplam saatin 5/1’i kadar devamsızlık yapma hakkına sahip olup, bu sınır aşıldığı taktirde öğrencinin devamsızlık yaptığı dersten kaydı silinmektedir.

Öğrenci Sayısı Kaç Olabilir?

Kurslarda sınıfta olacak öğrenci sayısı en az 10, en fazla 24 olmaktadır. Başvuran sayısı 24’ü geçtiği taktirde yeni bir grup oluşturularak öğrenciler sayıya göre bölümlendirilebilmektedir.

DYK Hazır Bulunuşluk Sınavı Nedir?

Eğitim-öğretim sürecinde büyük bir öneme sahip olan hazır oluşluk, öğrenim ve eğitim sistemine önemli bir katkıda bulunur. Yeni bir davranış değişikliği eğitimde gerçekleşecekse, öğrencinin hazır oluşluk düzeyi bu süreçte kritik bir rol oynar. Bu nedenle, öğrencilerin yeni davranışları öğrenebilmeleri için gerekli olan zihinsel, duygusal ve fiziksel yeteneklere sahip olmaları gerekmektedir.

Hazır oluşluk uygulaması, eğitimde yenilikçi bir perspektifin benimsenmesini amaçlamakta ve aynı zamanda öğrencilerin eksik öğrenme alanlarını belirleyerek bu konuda önlemler almayı hedeflemektedir. Bu sayede öğrencilerin özgüvenleri artırılabilir.

Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik dersleri, ayrıca 9 ve 10. sınıflarda Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri için 15’er sorudan oluşan Hazır Olma Uygulaması, Eğitim Bilişim Ağı Platformu (EBA) üzerinden sunulmaktadır.

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Web sitemiz insanlara yardımcı olabilmek ve varlığını sürdürebilmek adına reklam yayınlamaktadır. Reklam engelleyicinizi kapatarak ziyaret etmenizi rica ederiz.