Burs Haberleri

İBB Bursu Nasıl Alınır, Kimler Başvurabilir?

İBB Bursu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “Genç Üniversiteli Eğitim Desteği” kapsamında verilen bir burstur.

İstanbul’da eğitim-öğretim gören öğrencilere ekonomik açıdan faydalı olmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi önceki yıllarda toplamda 115bin öğrenciye 369 milyon destek verirken, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ise 75 bin üniversite öğrencisine 4500 TL nakdi yardım yapmaktadır.

İBB Bursu Nedir?

Kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet etmekte olup, burs başvurusu için gerekli şartlara sahip olan lisans ve önlisans öğrencilerinin eğitim ve öğretim hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “Genç Üniversiteli Eğitim Desteği” kapsamında tamamen karşılıksız şekilde verilen 4500 TL’lik desteğe İBB Bursu denilmektedir.

Kimler İBB Burs Başvurusunda Bulunabilir?

Aşağıdaki şartlara sahip olan öğrenciler burs başvurusunda bulunabilirler;

  • İBB Başvurusunda bulunabilmek için ilk şart Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı olmaktır.
  • Başvuruda bulunan öğrencinin kendisi yada ailesi İstanbul’da ikamet etmelidir.
  • Anne babası vefat etmiş olan öğrencilerin yakını yada vasisi İstanbul’da ikamet etmelidir.
  • Burs başvurusunda bulunulduğu süreçte lisans yada ön lisans öğrencisi olmak.
  • Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmanın yanı sıra devlet üniversitesinde öğretim görüyor olmak yada vakıf/özel üniversitede %100 burslu olarak öğretim görüyor olmak.
  • Ara ve son sınıf öğrencilerinin yıl sonu başarı notlarının en az 100 üzerinden 53 yada 4,00 üzerinden 2,00 olması gerekmektedir.

İBB Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan Genç Üniversiteli Eğitim Desteğinden faydalanmak adına öğrenciler tüm başvuru işlemlerini İstanbul senin uygulamasından yada gencuniversiteli.ibb.istanbul adresinden gerçekleştirebilirler.

İBB Genç Üniversiteli Bursuna Başvurularda İstenen Belgeler Nelerdir?

  • T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Sabıka kaydı / Disiplin cezası olmadığına dair belge.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript.
  • Vakıf üniversitesi öğrencileri için %100 burslu olduğunu gösteren belge.
  • Disiplin belgesi.
  • Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler. (Gelir belgesi, maaş bordrosu vb.)
  • Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi.
  • Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler. Sadece aktif olarak okuyan kardeşler dikkate alınmaktadır. Kayıt donduran ve açık öğretim öğrencisi olan kardeşler değerlendirmeye alınmamaktadır.
  • Öğrencinin banka hesap bilgilerini gösteren belge.
  • Öğrenciye ait İstanbul Kart bilgisi.

İBB Burs Sonuçları Nasıl Belirlenir?

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Genç Üniversiteli başvuruyla ilgili değerlendirmesi “Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterleri”ne göre yapılmakta olup, sıralama esas alınmaktadır.

Öğrencilerin alacağı 4500 TL nakti eğitim yardımı, Değerlendirme Komisyonu kararına bağlıdır. Yardım başvurusu sırasında talep edilen belgelerin eksiksiz bir şekilde yüklenmesi önem arz etmekte olup eksik belge olması durumunda başvuru geçersiz sayılacak ve değerlendirmeye alınmamaktadır.

Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?

İBB Genç Üniversiteli burs başvurularında esas alınmakta olan yardım kriterlerini kısaca belirtmek gerekirse; anne ve babanın vefat ya da boşanma durumu, öğrencinin ya da ailesindeki engelli durumu, ailede ki birey sayısı, ailedeki öğrenci sayısı ve aile gelirinin baz alınmasıdır.

Başka Yerden Burs Almadığımı Kanıtlamak Gerekiyor mu?

Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’ne başvuran ve burs için hak kazanan öğrenci başka bir yerden burs almadığına dair herhangi bir belge sunmak zorunda değildir.

Başvuru Sırasında Hatalı Evrak Yüklemesi Yapılırsa Ne Yapmalıyız?

Başvuru esnasında herhangi bir evrakta hatalı yükleme yapıldığında SMS ile bilgilendirme yapılarak evrakın tekrar yüklenmesine dair imkan verilmektedir. Hatalı evrak yüklendiği taktirde SMS ile bilgilendirme alındığında doğru evrakı yükleyebilirsiniz.

İBB Burs Başvurusu Kabul Olmayacak Öğrenciler Kimlerdir?

İBB burs başvurusu kabul olmayacak öğrenciler ise; açık öğretim fakültelerinde okuyan, yurtdışında öğrenim gören, ücretli değişim programında bulunan, 25 yaşından büyük olan,  yüksek lisans ve doktora öğrencileri, öğrenimi sırasında yüz kızartıcı bir eylemden dolayı okul yönetimi tarafından disiplin cezası alan ya da yüz kızartıcı bir sebepten dolayı hüküm giyenlerdir.

18 Yaşından Küçüklerin Banka Hesabı Yoksa Ne Yapması Gerekiyor?

18 yaşından küçük üniversite öğrencilerinin ebeveynlerinden birinin hesabına ödeme yapılmaktadır. Anne ve babasını kaybeden öğrencilerin ise yasal vasisinin hesabına ödeme yapılmaktadır.

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İBB Bursuna Başvurabilir mi?

Yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrencilerin İBB’nin Genç Üniversiteli bursuna yapacakları başvuru kabul edilmemektedir. Genç Üniversiteli Desteği lisans ve ön lisans öğrencilerine verilmektedir.

Yüzde 50 Burs ile Okuyan Öğrenciler Başvurabilir mi ?

Vakıf üniversitelerinde yüzde 50 burs ile öğrenim gören öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir. İBB’nin Genç Üniversiteli bursuna, vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu olanlar ve devlet üniversitelerinde eğitim görenler başvurabilir.

Aynı Aileden 2 Kişi İBB Bursuna Başvurabilir mi?

Aynı aileden 2 kardeşin İBB bursuna başvurusu ile ilgili herhangi bir engel bulunmamaktadır. Başvuru kriterlerini sağlayan her genç İBB Genç Üniversiteli Desteğimize başvurabilir.

İstanbul’da İkamet Eden Ancak İstanbul Dışında Üniversite Okuyanlar Başvurabilir mi?

Üniversite eğitimi amaçlı İstanbul dışına çıkmış, ancak kendisi ya da anne, baba veya resmi vasisi İstanbul’da oturan öğrencilerimiz Genç Üniversiteli bursuna başvurabilirler. Anne babanın vefatı ya da resmi olarak boşanmış olması halinde öğrencinin ikamet ettiği aile bireyinin adresi dikkate alınır.

Geçtiğimiz Yıl İBB’den Burs Alan Öğrenciler Yeniden Başvuru Yapabilir mi?

Bir önceki öğretim döneminde İBB’den burs alan öğrenciler bu yıl da burs başvurusunda bulunabilirler. Yapmaları gereken tek şey güncel belgelerle başvurmalarıdır.

1. Sınıf Öğrencilerinden Transkript ve Disiplin Belgesi İsteniyor mu?

İBB’nin Genç Üniversiteli bursuna başvuran üniversitelerin 1. sınıflarında eğitim gören öğrencilerden transkript ve disiplin belgesi istenmez.

İBB Bursu Ne Kadar ve Kaç Taksit Halinde Yapılıyor?

İBB burs başvuru sonuçları açıklanmasını takiben Genç Üniversiteli bursunu almaya hak kazananlara toplam 4500 TL olarak yapılacak ödeme, 3 taksit halinde öğrencilerin belirttikleri hesaplarına yatırılır.

İBB Burs Ödemeleri Ne Zaman Yapılıyor?

İBB’nin Genç Üniversiteli Eğitim Desteğine hak kazanan öğrencilere yapılacak ödemelerin tarihi, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından öğrencilerin cep telefonlarına SMS gönderilerek duyurulur.

İBB Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

İBB Burs sonuçlarının açıklanması, tam tarih değişebilmekle birlikte, genellikle başvuruların tamamlanmasını takip eden Kasım ayı ortalarında yapılır.

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Web sitemiz insanlara yardımcı olabilmek ve varlığını sürdürebilmek adına reklam yayınlamaktadır. Reklam engelleyicinizi kapatarak ziyaret etmenizi rica ederiz.