Sınav Duyuruları

2023 YKS Sonuçlarında Son Durum: ÖSYM YKS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? (AÇIKLANDI)

YKS sonuçları belirtildiği gibi 20.07.2023 itibariyle açıklandı. 3,5 milyon adayın katılım sağladığı sonuçlar açıklandığı gibi ÖSYM sitesine yoğun bir ilgi oldu ve bununla beraber sayfa kilitlendi.

YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YKS sınav sonuçlarınıza bakmak için https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9689 linkini kullanabilirsiniz, yoğun ilgiden dolayı açılmadığı taktirde ileriki saatlerde tekrar deneyebilirsiniz.

17-18 Haziran tarihlerinde yapılan YKS sınavına 3.5 milyondan fazla aday katılım sağladı. Bu doğrultuda milyonlarca adayın gözü, kulağı ÖSYM’de. Tüm adaylar YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulayarak, YKS sonuçları bugün mü açıklanacak diye merakla bekliyor. 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS Sonuçları Bugün mü Açıklanacak?

ÖSYM tarafından sunulan takvimde YKS sonuçlarının 20 Temmuzda açıklanacağı belirtiliyor. Daha önce yapılan sınavların sonuçları ÖSYM takviminde belirtilen tarihten daha öncede açıklanabildiğinden dolayı adaylar erken açıklanabilme ihtimaline karşı heyecanla sonuçları bekliyorlar.

YKS Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanacak?

3.5 milyon aday YKS sınav sonuçları sorgulama sayfasına https://sonuc.osym.gov.tr linkinden ulaşabilecekler. Sorgulama için adayların T.C kimlik numarası ve aday şifreleri yeterli olmaktadır.

YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM takvimine göre, Üniversite tercihlerinin hangi tarihte yapılacağı henüz duyurulmamıştır. YKS sonuçları açıklandıktan sonra tercihler hakkında sürecin başlayacağı beklenmektedir.

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Web sitemiz insanlara yardımcı olabilmek ve varlığını sürdürebilmek adına reklam yayınlamaktadır. Reklam engelleyicinizi kapatarak ziyaret etmenizi rica ederiz.